Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai Penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • magyaros fűszerkeverék
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 1 csomag penne tészta
  • 4 dl paradicsomlé

Elkészítése

A tésztát forró, sós, olajos vízben készre főzzük.

A szószhoz 3-4 evőkanál olajat forrósítunk, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, amelyet csak pár másodpercig pirítunk, hogy elkerüljük a paprika megkeseredését. Ezután ráhelyezzük a darált húst, és alaposan megpirítjuk. Amikor a hús megfőtt, ízesítjük 1 kiskanál sóval és borssal, vagy használhatunk csípős fűszerkeveréket is. Felöntjük paradicsomlével, majd amikor felforr, belemorzsoljuk a leveskockát. Néhány percig még forraljuk, miközben gyakran kevergetjük, majd levesszük a tűzről.

A tésztát a kelleténél kicsit puhábbra főzzük, hogy jól felszívja a szószt, így még ízletesebb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bolognai-penne/