Elkészítése
A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket lereszeljük, majd kevés olajon együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal és fűszerekkel ízesítjük, valamint hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot vagy ketchupot. Fedő alatt körülbelül 10 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben héjában megfőzzük a krumplit, megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. Egy kivajazott sütőtálba rétegezzük a krumplit és a húst, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. 160°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor savanyúsággal vagy tejföllel kínáljuk, ízlés szerint.
Ez az étel kissé macerás az előkészítésnél, de nagyon finom, és nagy adagokat is készíthetünk belőle. Már főztünk 2-4, de akár 16 személyre is, a munka mennyisége szinte ugyanaz, csak a tepsi mérete változik. A férjem kovászos uborkával szereti a legjobban, a gyerekeknek pedig a sok zöldséggel az egyik kedvencük.
