Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 kg darált hús
- 2 fej hagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 300 g paradicsomszósz
- szárított bazsalikom, és oregánó
- 450 g tejföl
- 4 tojás
- 3 kanál liszt
- só, őrölt bors
- 100 g reszelt sajt
- kevés étolaj
Elkészítése:
A krumplit, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk .Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.
Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük.
A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
[box style=”info”]Újszerű rakott krumpli bolognai ragu hozzáadásával. Legalább olyan jó, mintha spagettivel készült volna.[/box]