Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Bolognai szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a bőrét és körömnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és a zsiradékon megfuttatjuk, majd beletesszük a darált húst és legalább 15 percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszernövényeket, az üveges gomba levét, a fűszerpaprikát, majd sózzuk, borsozzuk és időnként kevergetve nagyjából […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.07.06.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a bőrét és körömnyi darabokra vágjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk és a zsiradékon megfuttatjuk, majd beletesszük a darált húst és legalább 15 percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszernövényeket, az üveges gomba levét, a fűszerpaprikát, majd sózzuk, borsozzuk és időnként kevergetve nagyjából 30-35 perc alatt sűrűre főzzük.

Mialatt szép lassan rotyog a húsos alap, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, de nem teljesen puhára, maradjon (al dente) kissé roppanós, végül leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük.

Miután sűrűre főtt bolognai húsos alap, elzárjuk a lángot és hozzáadjuk a gombaszeleteket és az üveges szószt, (kóstolunk egyet, ha kell sózzuk) és végül ráöntjük a főtt tésztára és összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

Egy nagyobb tepsit (mert ez eléggé nagy adag!) zsiradékkal kikenünk, beletesszük a kész bolognait és a tetejét egyenletesre simítjuk.

Végül paradicsom karikákkal díszítjük, rászórjuk a reszelt cheddart, betesszük a sütőbe és 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Miután elkészült az étel, pihentetni kell legalább 10-12 percet, majd szépen szeletlehető.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is