Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 65 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1 teáskanál bazsalikom (friss )
  • 1 teáskanál oregánó (friss )
  • csipet majoránna
  • 1 teáskanál só
  • csipet bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 0,5 üveg bolognai szósz
  • 1 üveg csiperkegomba konzerv
  • 75 dkg spagetti tészta

Tetejére

  • 20 dkg sajt (cheddar)
  • paradicsom

Elkészítése

A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a bőrét és körömnyi darabokra vágjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk és a zsiradékon megfuttatjuk, majd beletesszük a darált húst és legalább 15 percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszernövényeket, az üveges gomba levét, a fűszerpaprikát, majd sózzuk, borsozzuk és időnként kevergetve nagyjából 30-35 perc alatt sűrűre főzzük.

Mialatt szép lassan rotyog a húsos alap, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, de nem teljesen puhára, maradjon (al dente) kissé roppanós, végül leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük.

Miután sűrűre főtt bolognai húsos alap, elzárjuk a lángot és hozzáadjuk a gombaszeleteket és az üveges szószt, (kóstolunk egyet, ha kell sózzuk) és végül ráöntjük a főtt tésztára és összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

Egy nagyobb tepsit (mert ez eléggé nagy adag!) zsiradékkal kikenünk, beletesszük a kész bolognait és a tetejét egyenletesre simítjuk.

Végül paradicsom karikákkal díszítjük, rászórjuk a reszelt cheddart, betesszük a sütőbe és 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Miután elkészült az étel, pihentetni kell legalább 10-12 percet, majd szépen szeletlehető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bolognai-szelet-2/