Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boros tengeri halfilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet tengeri halfilé
  • 1 csomag zöldségkeverék (450 gr)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl bor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál finomliszt
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • 2 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A zöldségkeveréket és a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpároljuk.

A halfiléket enyhén megsózzuk, majd 10 perc állás után leitatjuk róluk a nedvességet. Lisztbe forgatjuk, és zsiradékban mindkét oldalukat készre sütjük. A megsült halszeleteket félretesszük.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáöntjük a bort, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel simára kevert lisztet, és az egészet összeforraljuk, amíg sűrű mártást kapunk.

Egy jénai tál aljára elterítjük a párolt zöldségeket, ráhelyezzük a sült halszeleteket, majd leöntjük a mártással. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük annyi időre, amíg a sajt szépen ráolvad.

Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/boros-tengeri-halfile/