Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsópaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb csirke (90 dkg)
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 0,5 tv paprika
  • só
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítése:

Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, rárakjuk az összedarabolt csirkét, megsózzuk, fehéredésig dinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük.

Amikor félig megfőtt, beletesszük a hasábokra vágott krumplit és a zöldborsót, és készre főzzük.

Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.

Kovászos uborka készítése:

Veszünk egy 5 l-es dunsztos üveget, az aljára teszünk egy csokor kaprot, 2 gerezd fokhagymát. 2,5 kg uborkának levágjuk a végeit, négybe vágjuk, sorba rakjuk az üvegbe, 2 evőkanál sót szórunk rá, 2 szelet kovászos kenyérrel beborítjuk,és forró vízzel felöntjük. A tejét alufóliával befedjük, és három napig meleg, napos helyen érleljük.

[box style=”info”]A borsópaprikás friss zsenge borsóval az igazi! [/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/borsopaprikas/