Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Borsópörkölt csirkemájjal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg csirkemáj 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott) 2 nagy fej vöröshagyma olaj só, bors friss petrezselyem pirospaprika Elkészítése: A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pároljuk […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Veronica
Beküldte: 2016.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • só, bors
  • friss petrezselyem
  • pirospaprika


Elkészítése:

A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá.

Fedő alatt pároljuk kb 20 percig. Amíg fő a borsó előkészítjük a csirkemájat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, a hártyát leszedjük róla és egyforma darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a megpuhult borsóhoz. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges öntünk rá még egy kevés vizet.

Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük. Nem kell neki több idő, mert ha túlfőzzük akkor a máj kemény, fullasztó lesz, viszont így krémes marad az állaga. Friss petrezselyemmel megszórjuk, jó sok tejföllel tálaljuk.

Akár tésztát, újburgonyát is készíthetünk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is