Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós brassói recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg karaj (vagy ízlés szerint bármilyen hús)
  • 2 kg burgonya
  • 0,5 kg borsó
  • fokhagyma
  • só
  • bors
  • zsír (vagy olaj)

Elkészítése

A burgonyát kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd félretesszük. Közben a húst szintén kockákra vágjuk, és a borsót enyhén megpároljuk.

Egy tárcsában (vagy serpenyőben) olajat hevítünk, majd a húst aranybarnára sütjük. Ízlés szerint hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ezután a húst egy nagy fedővel vagy alufóliával letakarjuk, hogy teljesen megpuhuljon.

Amikor a hús már majdnem kész, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a megpárolt borsót és a főtt burgonyát. Az egészet összepirítjuk még egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalhatjuk káposztasalátával, amely tökéletes kiegészítője ennek az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/borsos-brassoi/