Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítése

A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk. A szalonnát is feldaraboljuk.

Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.

Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk pirospaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.

Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.

A krumplit összekeverjük az elkészült pecsenyével és még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-2/