Elkészítése
Először is fogjuk a húst, megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A szalonnával is ugyanezt tesszük. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megfuttatjuk olajon, és mikor már majdnem jó, belerakjuk a szalonnát, és együtt pirítjuk tovább. Ha megpirult, levesszük a tűzről, teszünk rá 1-2 teáskanál őrölt pirospaprikát (lehet egy kicsi erőset is), és visszarakjuk a tűzre, kis lángon. Nem pirítjuk sokáig, csak míg ismét meleg nem lesz, mert a paprika megkeseredhet! A pirítás viszont azért kell, hogy kijöjjön a színe.
Ha ez megvan, rárakjuk a húst, összekeverjük, és megpirítjuk. Ha már úgy látjuk, hogy a husi kérget kapott (tehát sehol sincs paprikás nyershús színe), ráöntjük a sűrített paradicsomot, és vizet, amennyi épp ellepi. Ekkor fűszerezzük, morzsolunk bele egy kis majorannát, frissen őrölt borsot, sót, és ennyi… nem egy túlfűszerezett kaja… ja, a legfontosabbat majdnem el is felejtettem: ekkor nyomjuk bele a fokhagymát is! Bátrabbak apríthatják is, én speciel utálom, ha a fogam alatt ropog a fokhagyma. Minél több van benne, annál jobb íze lesz, ennek az ételnek az adja meg az ízét.
Ha ezzel kész vagyunk, lefedjük, és 20 percig főzzük (húsfélétől függően az idő változhat, folyamatosan nézni kell!). Figyeljük, hogy mindig legyen elég leve. Esetlegesen önthetünk utána vizet, és utána is fűszerezhetünk.
Ha a hús kész, nekieshetünk a krumplipucolásnak. Ügyesebbek, lustábbak, edzettebbek a mirelit krumplival előnyben vannak, ők már izzíthatják az olajat a sütéshez. Aki nem rendelkezik ilyennel, az szépen nekiállhat megpucolni, megmosni, és hasábokra vágni a krumplit, aztán kisütni.
Ha ezzel is készen vagyunk, a jó kis szaftos husit összekeverjük a hasábkrumplival (nem kell félni, a krumpli kicsit beissza a szaftot, attól lesz isteni íze). Készíthetünk mellé kis uborkasalátát, vagy elővehetünk egy savanyúságot, és jó étvágyat kívánok, frissen a legjobb!

