Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés hús
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • só
  • bors
  • étolaj
  • 70 g sűrített paradicsom

Elkészítése

A húst megmossuk tetszés szerinti méretűre daraboljuk. Egy tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá hogy ellepje, teszünk rá kevés sót, borsot, köményt, alaposan összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük.

Amíg a hús pihen, addig a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk, majd bő olajban kisütjük.

A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát zúzzuk.

Úgy kezdjük, mint egy pörköltet. A vöröshagymát megdinszteljük, ha ez megvan a húsról kissé lenyomkodjuk a fűszeres olajat és a hagymára tesszük. Kifehéredés után, ha szükséges öntünk rá vizet és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha a hús megpuhult, akkor mehet rá a sűrített paradicsom, ezzel összeforraljuk picit és mehet a fokhagyma is, ezután mehet rá a kisütött krumpli, jól összeforgatjuk és megkóstoljuk, ha szükséges még lehet ízesíteni.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apro-pecsenye-2/