Elkészítése
A sertéscombot és a szalonnát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a fokhagyma háromnegyed részét és a húst, majd sóval, borssal, és egy csipet majoránnával fűszerezzük. Folyamatosan kevés vizet adagolva pároljuk a húst, amíg teljesen megpuhul. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig átpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a maradék fokhagymát, elkeverjük, de már nem főzzük tovább.
Közben a burgonyát bő olajban aranybarnára sütjük, majd hozzákeverjük a kész húshoz. Tálaláskor házi savanyúsággal kínáljuk.
