Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • só
  • bors
  • csipet majoránna
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • étolaj

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a fokhagyma háromnegyed részét és a húst, majd sóval, borssal, és egy csipet majoránnával fűszerezzük. Folyamatosan kevés vizet adagolva pároljuk a húst, amíg teljesen megpuhul. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig átpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a maradék fokhagymát, elkeverjük, de már nem főzzük tovább.

Közben a burgonyát bő olajban aranybarnára sütjük, majd hozzákeverjük a kész húshoz. Tálaláskor házi savanyúsággal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-2/