Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés comb
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál bors
  • 1 kg burgonya
  • 6 dl olaj (a krumpli sütéséhez )
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 0,7 liter víz
  • 1 evőkanál delikát

Elkészítése

 sertéscombot és a hagymát kockákra vágjuk. A hagymát megpirítjuk, közben egy lábasba felteszünk egy kis delikátos vizet.

A megpirított hagymára rátesszük a paprikát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Leszűrjük a delikátos vizet, és azzal öntjük fel a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük a krumpli sütését.

A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. Ha a hús megfőtt, összekeverjük a megsült krumplival, és a végén rányomjuk a fokhagymát.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-3/