Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéscombot megmossuk és csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük. A kisült szalonnadarabkákat félretesszük, a zsiradékot a lábosban hagyjuk. A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnával ízesítjük. Belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a darált paprikát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot megmossuk és csíkokra vágjuk.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük. A kisült szalonnadarabkákat félretesszük, a zsiradékot a lábosban hagyjuk.

A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnával ízesítjük. Belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Egy kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a folyadék elpárologna, húslével pótoljuk.

Amikor a hús megpuhult, megszórjuk piros fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a félretett szalonnadarabkákat.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.

A megsült húst és a sült burgonyát összekeverjük, és forrón tálaljuk. Friss házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is