A sertéscombot megmossuk és csíkokra vágjuk.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük. A kisült szalonnadarabkákat félretesszük, a zsiradékot a lábosban hagyjuk.
A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnával ízesítjük. Belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Egy kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a folyadék elpárologna, húslével pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, megszórjuk piros fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a félretett szalonnadarabkákat.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
A megsült húst és a sült burgonyát összekeverjük, és forrón tálaljuk. Friss házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!