Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál darált paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítése

A sertéscombot megmossuk és csíkokra vágjuk.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük. A kisült szalonnadarabkákat félretesszük, a zsiradékot a lábosban hagyjuk.

A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnával ízesítjük. Belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Egy kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a folyadék elpárologna, húslével pótoljuk.

Amikor a hús megpuhult, megszórjuk piros fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a félretett szalonnadarabkákat.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.

A megsült húst és a sült burgonyát összekeverjük, és forrón tálaljuk. Friss házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-4/