Elkészítése
A szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk. Ízlés szerint benne hagyjuk a pecsenyében, vagy kiszedjük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, sóval, borssal, delikáttal és kevés majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát, és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a zöldborsót enyhén sós vízben megpároljuk, majd a zsírjára lesült húshoz keverjük.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük, vagy tepsibe téve kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranyszínűre sütjük. A kész burgonyára halmozzuk a brassóit, és forrón tálaljuk.
Tipp
Ha a burgonyát sütőben készítjük, könnyebb és kevésbé zsíros lesz az étel. A brassói másnap is finom, ezért érdemes nagyobb adagot főzni belőle.
