Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Brassói

Pecsenyék

Sertés receptek

Brassói aprópecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A brassói aprópecsenye klasszikus, laktató magyar fogás, amelyet sokan szeretnek. A szalonna és a fűszerek gazdag ízt adnak a húsnak, a zöldborsó pedig frissességet visz az ételbe. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis tartalmas és ízletes étel az egész családnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.10.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk. Ízlés szerint benne hagyjuk a pecsenyében, vagy kiszedjük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, sóval, borssal, delikáttal és kevés majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát, és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben a zöldborsót enyhén sós vízben megpároljuk, majd a zsírjára lesült húshoz keverjük.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük, vagy tepsibe téve kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranyszínűre sütjük. A kész burgonyára halmozzuk a brassóit, és forrón tálaljuk.

Tipp

Ha a burgonyát sütőben készítjük, könnyebb és kevésbé zsíros lesz az étel. A brassói másnap is finom, ezért érdemes nagyobb adagot főzni belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is