Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 kg burgonya
  • olaj

Elkészítése

A szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk. Ízlés szerint benne hagyjuk a pecsenyében, vagy kiszedjük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, sóval, borssal, delikáttal és kevés majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát, és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben a zöldborsót enyhén sós vízben megpároljuk, majd a zsírjára lesült húshoz keverjük.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük, vagy tepsibe téve kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranyszínűre sütjük. A kész burgonyára halmozzuk a brassóit, és forrón tálaljuk.

Tipp

Ha a burgonyát sütőben készítjük, könnyebb és kevésbé zsíros lesz az étel. A brassói másnap is finom, ezért érdemes nagyobb adagot főzni belőle.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-6/