Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye – a miénk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • 350 ml paradicsomszósz
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 2 darab leveskocka


Elkészítése:

Vágjuk kockára a húst, szalonnát, vöröshagymát. Egy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a szalonnát, a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a húst.

A húst fehéredésig pörköljük majd hozzátesszük a préselt fokhagymát. Egyet forralunk rajta, hozzátesszük a paradicsomszószt. Ha kevés a lé, felöntjük egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockákat.

Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és lassú tűzön készre főzzük. Sült krumplival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-a-mienk/