Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
- 1 kg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, a húst, ami nálam most tarja, apró kockákra vágjuk.
Egy magas falú serpenyőben zsírt hevítünk, rádobjuk a húst, megszórjuk borssal, őrölt köménnyel és erős tűzön megpirítjuk.
Amikor már szép piros színű, csökkentjük alatta a tüzet, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és elkeverjük.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ha szükséges, még sózzuk.
Kevergetve pár percig összemelegítjük, és tálaljuk.
Salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.