Elkészítése
A sertéscombot és a szalonnát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra szeleteljük.
A szalonnát kipirítjuk, majd rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma háromnegyedét, majd a húst is. Sóval, borssal, egy csipet majoránnával ízesítjük, és mindig csak kevés vizet hozzáadva, saját levében pároljuk puhára.
Ha a hús már puha, belekeverjük a paradicsompürét és a paprikacsíkokat, rövid ideig együtt pirítjuk. Végül hozzáadjuk a maradék fokhagymát, elkeverjük, de már nem főzzük tovább.
A burgonyát közben bő olajban aranybarnára sütjük, majd leszűrjük, és a kész húshoz forgatjuk.
Uborkasalátával tálalva kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

