Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye felturbózva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 db piros kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • só
  • bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • étolaj

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra szeleteljük.

A szalonnát kipirítjuk, majd rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma háromnegyedét, majd a húst is. Sóval, borssal, egy csipet majoránnával ízesítjük, és mindig csak kevés vizet hozzáadva, saját levében pároljuk puhára.

Ha a hús már puha, belekeverjük a paradicsompürét és a paprikacsíkokat, rövid ideig együtt pirítjuk. Végül hozzáadjuk a maradék fokhagymát, elkeverjük, de már nem főzzük tovább.

A burgonyát közben bő olajban aranybarnára sütjük, majd leszűrjük, és a kész húshoz forgatjuk.

Uborkasalátával tálalva kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-felturbozva/