Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 2 mokkáskanál majoránna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A húst kis darabokra vágjuk.

A hagymát karikázzuk és olajban megfonnyasztjuk. Amikor világosbarna, akkor hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk vele, amíg kifehéredik.

Öntünk alá kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal és beletesszük az aprított fokhagymát is.

A majoránnát csak akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem kész van a hús. Fedő alatt pároljuk, mindig kevés vizet öntve alá. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a majoránnát is.

A krumplit kockára vágjuk és olajban kisütjük.

Tálalásnál a tányérra szedjük a sült krumplit és a közepére halmozzuk a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverjük össze.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-apropecsenye-jo-fokhagymasan/