Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 0,5 kg sertéscomb
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek paradicsompüré
- só
- bors
- majoránna
- pirospaprika
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát felkockázzuk. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A káposztát vastagabb szeletekre gyaluljuk.
Kisütjük a szalonna zsírját és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Pirospaprikát szórunk rá, elkeverjük és beletesszük a húst. Nagy lángon addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Beleszórjuk a fűszereket és hozzáadjuk a paradicsompürét is.
Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik és a hús megpuhul. A káposztát megpároljuk az olajon. Hozzákeverjük a húst és tálaljuk.
[box style=”info”]A paleo étrendet követő lányom is ehet belőle, nem kell külön főzni a részére.[/box]

