Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassói káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • só
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 0,5 dl olaj


Elkészítése:

A hagymát, fokhagymát felkockázzuk. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A káposztát vastagabb szeletekre gyaluljuk.

Kisütjük a szalonna zsírját és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Pirospaprikát szórunk rá, elkeverjük és beletesszük a húst. Nagy lángon addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Beleszórjuk a fűszereket és hozzáadjuk a paradicsompürét is.

Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik és a hús megpuhul. A káposztát megpároljuk az olajon. Hozzákeverjük a húst és tálaljuk.
[box style=”info”]A paleo étrendet követő lányom is ehet belőle, nem kell külön főzni a részére.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-kaposzta/