Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brassoi kicsit másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 5 dkg zöldborsó
  • 4-5 db cseresznyepaprika (üveges)
  • 5 darab csemegeuborka

Elkészítése

A hagymákat megtisztítjuk, az egyiket apró kockára, a másikat vékony csíkokra vágjuk. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk őket. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, majd a pirított hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk.

Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, a zöldborsót, valamint a szeletekre vágott fokhagymát. Tovább főzzük, míg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felnegyedelt cseresznyepaprikát és a felcsíkozott csemegeuborkát, majd néhány perc alatt készre főzzük.

Az étel csípősségét ízlés szerint szabályozzuk, de akkor a legfinomabb, ha csak enyhén pikáns, így érvényesülnek legjobban az ízek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brassoi-kicsit-maskepp/