Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Brassói

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Rakott finomságok

Brassói rakott káposzta (nem csak) kemencében

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta 4 evőkanál (kacsa)zsír 2 fej vöröshagyma 1,5 kg sertéstarja 4 dl tejföl 3 dl paradicsomlé (házi) 2 csokor kapor 1 teáskanál csombor (borsikafű) őrölt bors só Elkészítése: A római tálat beáztatjuk. A húst kicsontozzuk, majd felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk. A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 4 evőkanál (kacsa)zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg sertéstarja
  • 4 dl tejföl
  • 3 dl paradicsomlé (házi)
  • 2 csokor kapor
  • 1 teáskanál csombor (borsikafű)
  • őrölt bors


Elkészítése:

A római tálat beáztatjuk.

A húst kicsontozzuk, majd felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.

A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.

Ha szükséges, átmossuk a káposztát, majd a tál aljára terítünk belőle egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral. Paradicsomlevet csorgatunk rá. Ha nincs házi paradicsomlé, 3 ek sűrített paradicsomot elkeverünk fél bögre vízzel.

Erre rakjuk sült hagyma felét, majd újabb réteg káposzta, fűszerezés, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük, majd a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, majd ráöntjük a tetejére.

Rátesszük a tál fedelét, betoljuk a 220 fokos kemencébe és 2,5 órán át sütjük. Sütőben is megsüthető 200 fokon 2 óra alatt elkészül.

Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is