Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- só
- bors
- 1 kg burgonya hasábokra vágva
- 1 ek zsír
- kb 1,5 dl leves alaplé
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük egy serpenyőben, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zsírt, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a csíkokra vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kérget kap, majd borsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük az alaplével és zsírjára sütjük.
A burgonyát olajban készre sütjük, majd ha kiszedtük és lecsepegtettük, hozzáadjuk a húshoz.