Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 60 dkg sertéscomb
- kevés Piros Arany
- 3 ek ketchup
- csipet só
- csipet bors
Elkészítése:
Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját.
A szalonnazsírt egy lábasba öntöm és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd aranyszínű lenni, beleteszem a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát. Beleteszem a csíkokra vágott húst, majd sózom, borsozom. Folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítom.
Ezután teszek bele 1 evőkanál Piros aranyat és 3 evőkanálnyi ketchupot. Jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom.
Csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. Főzés közben, gyakran megkeverem. A végére a fölösleges vizet el kell párolni.
Ha kész, összekeverem a bő olajban, frissen sült burgonyával és tálalom.