Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bratkartoffel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab burgonya
  • 1 evőkanál margarin
  • ízlés szerintbacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • egész köménymag
  • 0,5 evőkanál finomliszt
  • 3 tojás

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, megvárjuk míg teljesen kihűl és meghámozzuk. Vastagabb karikákra vágjuk sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevés liszttel.

A hagymát, húsos szalonnát felaprítjuk. Serpenyőben olajat vagy margarint hevítünk, ebben sütjük meg a burgonyaszeleteket és hozzáadjuk a köménymagot is. Fontos, hogy a krumplinak elég helye legyen, így tud egyenletesen megsülni. Félidőben hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát is.

Amikor már kellőképpen átsült, hozzáadjuk a felvert tojásokat is.

Uborkával még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bratkartoffel/