Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 40 dkg brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 180 ml tejszín
- 1 tojás
- só
- olaj
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héját, és karikákra vágjuk.
A brokkolit sós, forró vízben 3 percen át főzzük, majd leszűrjük.
Egy sütőtálat enyhén kiolajozunk és egy sor krumplit rakunk alulra. Megsózzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Rárakjuk a brokkolit, és lefedjük egy sor krumplival. Megízesítjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. A tejszínt, tejfölt és a tojást alaposan összekeverjük, majd megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, és átkeverjük.
Ráöntjük a reszelt sajtra, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.