Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Brokkolis fasírt főtt burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A brokkolit kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd enyhén sós, kevés szerecsendióval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, mixerrel pürésítjük. Egy nagy tálban a darált húst összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a pirított hagymával, a fűszerekkel, valamint a leturmixolt brokkolival. Az egészet alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A brokkolit kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd enyhén sós, kevés szerecsendióval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, mixerrel pürésítjük.

Egy nagy tálban a darált húst összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a pirított hagymával, a fűszerekkel, valamint a leturmixolt brokkolival. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk, majd a húsos masszát fasírt formára alakítva belehelyezzük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 200-210 fokon körülbelül másfél órát sütjük, amíg szépen átsül és a teteje aranybarna lesz.

Amíg a fasírt sül, a burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olvasztott vajban átforgatjuk.

A salátát tálba rendezzük, a tetejére csírákat szórunk.

Tálalás:

A brokkolis fasírtot a vajas burgonyával és a salátával kínáljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is