Elkészítése
A brokkolit kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd enyhén sós, kevés szerecsendióval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, mixerrel pürésítjük.
Egy nagy tálban a darált húst összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a pirított hagymával, a fűszerekkel, valamint a leturmixolt brokkolival. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsit zsírral kikenünk, majd a húsos masszát fasírt formára alakítva belehelyezzük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 200-210 fokon körülbelül másfél órát sütjük, amíg szépen átsül és a teteje aranybarna lesz.
Amíg a fasírt sül, a burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olvasztott vajban átforgatjuk.
A salátát tálba rendezzük, a tetejére csírákat szórunk.
Tálalás:
A brokkolis fasírtot a vajas burgonyával és a salátával kínáljuk. Jó étvágyat!
