Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolis fasírt főtt burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús (lapockát használtam)
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 db tejbe áztatott zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • szerecsendió
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 8 szem burgonya
  • saláta keverék (+csíra )

Elkészítése

A brokkolit kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd enyhén sós, kevés szerecsendióval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, mixerrel pürésítjük.

Egy nagy tálban a darált húst összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a pirított hagymával, a fűszerekkel, valamint a leturmixolt brokkolival. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk, majd a húsos masszát fasírt formára alakítva belehelyezzük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 200-210 fokon körülbelül másfél órát sütjük, amíg szépen átsül és a teteje aranybarna lesz.

Amíg a fasírt sül, a burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olvasztott vajban átforgatjuk.

A salátát tálba rendezzük, a tetejére csírákat szórunk.

Tálalás:

A brokkolis fasírtot a vajas burgonyával és a salátával kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brokkolis-fasirt-fott-burgonyaval/