Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis fej brokkoli
- 1 zacskó masni tészta
- 1 szál kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek juhtúró
- só
- bors
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben megfőzöm. Mikor már majdnem kész, beleöntöm a pici rózsáira szedett brokkolit. Együtt főzöm őket néhány percig, majd leszűröm. (A főzővízből egy keveset tartsunk meg).
A kolbászt hosszában félbevágom, majd kockákra vágom. Serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom, hozzáadom a préselt fokhagymát, megkeverem. A leszűrt tésztát és brokkolit hozzáöntöm, jól elkeverem. Beleteszem a juhtúrót. (Használhatunk többet is, én csak az íze miatt tettem bele.)
A vízből néhány kanállal rálöttyintek, jól átkeverem, fűszerezem és tálalom.
[box style=”info”]Juhtúró helyett krémsajtot is használhatunk.[/box]


