Elkészítése
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat. Megszórjuk ételízesítővel, kevés borssal, és lefedve pár percig pároljuk, amíg kicsit megpuhul. Ezután a fedőt levéve újra lepirítjuk.
Közben a pennét sós-olajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A sajtszószhoz egy lábosban felolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett 2–3 percig főzzük, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a sajtszósszal, majd óvatosan belekeverjük a darált húsos brokkolit. Tálaláskor megszórjuk durvára vágott mandulával és friss petrezselyemzölddel.
Tipp
A sajtszószhoz használhatunk füstölt sajtot is, ami karakteresebb ízt ad az ételnek. Ha könnyedebb fogásra vágyunk, a darált húst csirkemellre vagy pulykára is cserélhetjük.
