Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolival-sült tojással töltött vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 darab zsemle
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika

Töltelékhez

  • 7 tojás
  • 1 fej brokkoli megfőzve és rózsáira szedve
  • só
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

A munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra simítjuk. Elosztjuk rajta a sült tojást, rá a brokkolit és a fólia segítségével feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe tesszük és készre sütjük 180 fokon. Közben meglocsoljuk az alatta lévő olajjal. Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.

A töltelékhez a brokkolit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és olajon megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/brokkolival-sult-tojassal-toltott-vagdalt/