Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bújtatott fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 fél fej vöröshagyma (reszelve )
  • 1 db tojás
  • 0,5 doboz paradicsompüré
  • 2 közepes főtt burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors

A tetejére

  • 9 szem burgonya
  • kevés tej
  • 3 dkg vaj
  • só
  • paradicsommártás

Elkészítése

A húst a hagymával, tojással, paradicsompürével, főtt, hámozott, áttört burgonyával, sóval és borssal alaposan összegyúrjuk. Hosszúkás cipót formázunk belőle, megolajozott alufóliába csomagoljuk, és fél órán át sütjük a sütőben. Közben a maradék burgonyából vajjal és kevés tejjel vastag burgonyapürét készítünk. A kisült, kicsomagolt fasírtot bevonjuk a pürével, a tetejét villával „rücskösre” formázzuk, majd közepes lángon a sütőben kissé megpirítjuk. Paradicsommártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bujtatott-fasirt-2/