Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundázott töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 közepes levél savanyú káposzta
  • 1 db tojás
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

Panírozáshoz

  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A levelek közepéről az eret kivágjuk. A húst a megfőzött rizzsel, tojással, zúzott fokhagymával, kevés olajon megfuttatott hagymával és pirospaprikával összedolgozzuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A masszát a levelekbe töltjük, majd felcsavarjuk. A kis “csomagokat” lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Még egyszer megismételjük a tojásos-zsemlemorzsás forgatást, hogy sütés közben biztos ne folyjon ki a töltelék. Közepesen meleg olajban kisütjük. Ne legyen forró, különben hirtelen megpirul, de a közepe még nyers marad.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bundazott-toltott-kaposzta/