Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonya gratin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg császár szalonna (apróra vágva)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, majd 2-4 mm vastag karikákra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a császárszalonnát, majd alaposan összeforgatjuk.

Egy jénait kivajazunk, a burgonya felét elrendezzük benne. Megszórjuk a sajt felével, majd ráhelyezzük a maradék burgonyát.

A főzőtejszínt összekeverjük a tojásokkal, enyhén megsózzuk, és egyenletesen eloszlatjuk a burgonya tetején. Végül megszórjuk a maradék sajttal.

Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 1 órán át sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonya-gratin/