Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt hús
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál reszelt sajt
  • só

Elkészítése

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, majd három szemet félretéve, a többit karikákra vágjuk, és kiolajozott, mély tűzálló tálba öntjük. A közepén fészekszerű mélyedést hagyunk, amibe a következő tölteléket öntjük: a tojások sárgáját a darált füstölt hússal, egy kanál reszelt sajttal, a félretett és áttört burgonyával, majd a habbá vert tojásfehérjével összekeverjük. Ezt a krémet a „fészekbe” öntjük, a tetejét a maradék sajttal meghintjük, és a burgonyát enyhén megsózzuk. Forró sütőben ropogós kérget sütünk rá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyafeszek/