Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Egytálételek

Burgonyás babfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Burgonyás babfőzelék egy laktató, házias étel, amelyben a krémes bab, a burgonya és a kolbász íze tökéletesen kiegészíti egymást. A tejfölös habarással sűrített főzelék egyszerre tartalmas és finom, ideális választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Könnyen elkészíthető, mégis igazi klasszikus, amit mindenki szívesen fogyaszt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, azonnal rátesszük a fejtett babot, és felöntjük elegendő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd félig puhára főzzük a babot.

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. Addig főzzük, amíg a burgonya és a bab teljesen meg nem puhul.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlével hőkiegyenlítést végzünk. Ezt követően a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Pár percig még főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, kevés fokhagymát is adhatunk a hagymás alaphoz. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva igazi klasszikus fogás lesz az asztalon

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is