A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, azonnal rátesszük a fejtett babot, és felöntjük elegendő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd félig puhára főzzük a babot.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. Addig főzzük, amíg a burgonya és a bab teljesen meg nem puhul.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlével hőkiegyenlítést végzünk. Ezt követően a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Pár percig még főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp
Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, kevés fokhagymát is adhatunk a hagymás alaphoz. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva igazi klasszikus fogás lesz az asztalon