Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás babfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg kolbász
  • 2 teáskanál só
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, azonnal rátesszük a fejtett babot, és felöntjük elegendő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd félig puhára főzzük a babot.

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. Addig főzzük, amíg a burgonya és a bab teljesen meg nem puhul.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlével hőkiegyenlítést végzünk. Ezt követően a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Pár percig még főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, kevés fokhagymát is adhatunk a hagymás alaphoz. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva igazi klasszikus fogás lesz az asztalon

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyas-babfozelek/