Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás lasagne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya
  • 80 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 8 dkg liszt
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • 1 doboz paradicsom konzerv
  • olaj

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst, és lassan párolni kezdjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. Vajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, és habverővel simára keverjük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, sózzuk, fűszerezzük.

Esetleg kevés vizet aláöntve puhára főzzük. A burgonya felét tepsibe tesszük, ráöntjük a besamel mártás felét, és rászedjük a húst. Elosztjuk rajta a maradék burgonyát, befedjük a mártás másik felével, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40-50 perc alatt megsül.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyas-lasagne/