Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk. Még langyosan hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a sót, majd összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, és a kezünkkel nudlikká sodorjuk. Forró, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére, megfőttek, ekkor leszűrjük, és a már elkészített morzsába forgatjuk. A morzsa elkészítéséhez kb. 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.01.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk. Még langyosan hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a sót, majd összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, és a kezünkkel nudlikká sodorjuk.

Forró, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére, megfőttek, ekkor leszűrjük, és a már elkészített morzsába forgatjuk.

A morzsa elkészítéséhez kb. 1 dl olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és amikor halványbarna színe lesz, 2 dl meleg vízzel felöntjük. Ezt követően kis lángon tovább pirítjuk, amíg megfelelő állagú lesz.

A nudlikat a morzsába forgatjuk, és lekvárral vagy cukrozott tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is