Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás nudli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • só
  • 0,5 dl étolaj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk. Még langyosan hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a sót, majd összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, és a kezünkkel nudlikká sodorjuk.

Forró, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére, megfőttek, ekkor leszűrjük, és a már elkészített morzsába forgatjuk.

A morzsa elkészítéséhez kb. 1 dl olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és amikor halványbarna színe lesz, 2 dl meleg vízzel felöntjük. Ezt követően kis lángon tovább pirítjuk, amíg megfelelő állagú lesz.

A nudlikat a morzsába forgatjuk, és lekvárral vagy cukrozott tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyas-nudli/