Elkészítése
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Miután langyosra hűlt, meghámozzuk és alaposan összetörjük, mintha krumplipürét készítenénk.
A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel simára keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez megvan, a főtt burgonyát is hozzákeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, adjunk hozzá még egy kevés vizet, de ügyeljünk rá, hogy a tészta sűrűbb maradjon a hagyományos palacsintatésztánál.
Palacsintasütőben kevés olajon kisütjük a palacsintákat, egyesével, mint a hagyományos palacsintát.
Amikor minden palacsinta elkészült, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni a palacsintákat. Minden réteg palacsintát megkenünk egy kevés tejföllel, és megszórunk reszelt sajttal. Így halmozzuk egymásra az összes palacsintát, mintha tortát készítenénk.
A rétegezett palacsintákat betesszük a sütőbe, és 10 perc alatt összemelegítjük, hogy a sajt megolvadjon, a teteje pedig enyhén megpiruljon.
Amikor elkészült, szeleteljük, és köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk. Ha önállóan kínáljuk, adjunk mellé friss tejfölt, amit snidlinggel, zellerrel vagy kaporral ízesítettünk.
Jó étvágyat kívánunk!
