Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

A sütéshez

  • kevés olaj
Burgonyás rakott palacsinta kép

Elkészítése

A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Miután langyosra hűlt, meghámozzuk és alaposan összetörjük, mintha krumplipürét készítenénk.

A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel simára keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez megvan, a főtt burgonyát is hozzákeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, adjunk hozzá még egy kevés vizet, de ügyeljünk rá, hogy a tészta sűrűbb maradjon a hagyományos palacsintatésztánál.

Palacsintasütőben kevés olajon kisütjük a palacsintákat, egyesével, mint a hagyományos palacsintát.

Amikor minden palacsinta elkészült, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni a palacsintákat. Minden réteg palacsintát megkenünk egy kevés tejföllel, és megszórunk reszelt sajttal. Így halmozzuk egymásra az összes palacsintát, mintha tortát készítenénk.

A rétegezett palacsintákat betesszük a sütőbe, és 10 perc alatt összemelegítjük, hogy a sajt megolvadjon, a teteje pedig enyhén megpiruljon.

Amikor elkészült, szeleteljük, és köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk. Ha önállóan kínáljuk, adjunk mellé friss tejfölt, amit snidlinggel, zellerrel vagy kaporral ízesítettünk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyas-rakott-palacsinta/