Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás szaftos egytálétel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 25 dkg barna csiperke
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • 20 dkg vörös cheddar
  • 50 dkg fűszeres grillhús
  • só
  • bors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 tojás

A tetejére

  • 15 dkg sajt (reszelve)

Elkészítése

A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra, majd hideg, sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről.

Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre.

Amíg a burgonya hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra.

A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében.

A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg, majd hagyjuk kihűlni, ezután vágjuk kisebb kockákra.

A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra.

Egy sütőtálat vagy tepsit vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze.

A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük addig, amíg ráolvad a sajt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/burgonyas-szaftos-egytaletel/