Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg marhalábszár 7 dl száraz vörösbor 35 dkg sárgarépa 6 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma 3 babérlevél 1 ek egész bors 35 dkg kolozsvári szalonna 8 dkg vaj 2 púpozott ek liszt 35 dkg csiperkegomba 25 dkg póréhagyma 1 nagy csokor petrezselyem 2 ág zellerszál 1 kis csokor kakukkfű 1 tk durvára őrölt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Éva Ferenczné Fekete
Beküldte: 2016.04.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 7 dl száraz vörösbor
  • 35 dkg sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 ek egész bors
  • 35 dkg kolozsvári szalonna
  • 8 dkg vaj
  • 2 púpozott ek liszt
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg póréhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 ág zellerszál
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 tk durvára őrölt színes bors
  • só (a szalonna miatt óvatosan)
  • 4 dl marhahús alaplé (leveskockából is jó)
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 ek mustár


Elkészítése:

A megmosott húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra daraboljuk. 1 feldarabolt vöröshagymát, 3 felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, szemes borsot és a csokorba kötött zellert, petrezselymet és kakukkfüvet rátesszük, felöntjük a borral, összekeverjük és lefedve 1 napig a hűtőben pácoljuk.

Másnap a húst kiszedjük a pácléből, kicsit megnyomkodjuk, hogy sok páclé ne maradjon benne, papírtörlőre szedjük és a páclevet leszűrjük. A szalonnát kisujjnyi csíkokra aprítjuk, a répát és a pórét ujjnyi vastagra karikázzuk, a gombákat nagyobb darabokra vágjuk.

Egy akkora fedeles sütőedényt, amibe az összes alapanyag elfér előkészítünk.

Egy serpenyőben felhevített vajon előbb a szalonnát sütjük ki. Szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük. Utána a gombát pirítjuk meg, amit szintén félreteszünk. Némi vaj hozzáadása után a húst több részletben pirítjuk magas hőfokon folytonosan kevergetve, hogy mielőbb kérget kapjon. Az így elősütött húsadagokat a sütőedénybe szedjük.

Egy másik serpenyőben felhevített vajon a répát és a pórét együtt addig pirítjuk, ameddig enyhe pírt kap, majd rádobjuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Tovább pirítjuk, legvégül meghintjük a liszttel. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a mustárt, felöntjük az alaplével és a páclével. Elkeverjük és a sütőedényben várakozó húsra öntjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

Alufóliával az edényt a pereme körül lezárjuk + fedőt teszünk rá és előmelegített, 160 fokos sütőbe toljuk, ahol 2 órát pároljuk.

2 óra múltán óvatosan belekeverjük a félretett szalonnát, a gombát, visszafedjük és 1 órára visszatoljuk a sütőbe.

Burgonyakrokettel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Éva Ferenczné Fekete
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is